Új villamosvonalat kap Budapest

Két hétig buszokkal lehet utazni a 2-es villamos helyett a Boráros tér és Közvágóhíd között felújítás miatt.
Csernátony Csaba, 2020. október 23. péntek, 13:51
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Szombattól a Jászai Mari tér és a Boráros tér között jár a 2-es villamos, tehát nem megy el a Közvágóhídig - közölte a BKK.  Az útvonal-rövidítés oka, hogy felújítják a villamospályát a Dandár utca és a Közvágóhíd között a Soroksári út és a Haller utca csomópontjában létesülő új villamosvágány-kapcsolat kialakításának keretében.

A két hétig tartó felújítás alatt a Boráros tér és a Közvágóhíd között a 23-as buszcsalád járataival és az 54-es, 55-ös busszal lehet utazni. A 24-es villamos ugyanebben az időszakban továbbra is rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar és a Soroksári út/Haller utca megállóhely között közlekedik.

A BKK közleménye szerint a pesti fonódó villamoshálózat kialakításának első fejlesztéseként az új villamosvágánynak köszönhetően közvetlen kötöttpályás kapcsolat jön létre a Haller utca irányából a 2-es villamos belvárosi szakasza felé. A vágánykapcsolat kiépítésére a Fővárosi Önkormányzat 1,8 milliárd forintot biztosít.

A 2-es és a 24-es villamos várhatóan november 7-től jár majd újra a teljes vonalon, és akkor indul el a Haller utca-Nagyvárad tér térsége és a pesti rakpart belvárosi szakasza közötti közvetlen kapcsolatot biztosító új villamosjárat is.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2020.10.23 22:49

@DrNemoda: Szerintem sem egy nagy durranás, hogy építenek 30 méter vágányt két váltóval. Ha megvalósítanák a 42-es villamos(legalább 20 éve tervezett!) meghosszabbítását a Gloriett lakótelepig, arra már tényleg mondhatnánk, hogy új vonal épült.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

syriaalaeppo@gmail.com, 2020.10.23 17:07

@DrNemoda: Ne szidd, karigecit!
B-s jogsija sincs!
Mit értene a villamoshoz?!!!
Hát még egy nagyváros tömegközlekedéséhez!
Tarlós István legalább nem vezetett autó és alkoholt sem fogyasztott a halálos gázolása után. De legalább jogsija az volt...meg értelmes intézkedései...csak a sok ostoba pestinek inkább egy hülye köllött...há' itt van.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

DrNemoda, 2020.10.23 14:09

Fonódó, mi ? A Haller felől a Boráros tér irányába ! És akkor ? Valamikor arról volt szó, hogy behozzák a csepeli HÉV-et, nyilván azzal párhuzamosan kellene a villamost is kivinni Soroksárig, Pesterzsébeten keresztül (hogy ott megszűnjön az egyvágányú körforgalom). Valami, aminek lenne értelme ?.De ez olyan, mint a gödöllői metro?.magyar fogalmak szerint előbb a perpeetum mobile, aztán ezek ?.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html