Budapesten él és kerékpározna? Jó híreink vannak!

Huszonegy új állomáson további ötven kerékpárral bővül tavasszal a Mol BuBi közbringa rendszer. A fejlesztésre a fedezetet a tavaly a kötbérből befolyt 180 millió forint biztosítja.
Inforádió, 2015. február 8. vasárnap, 10:14
Fotó: Napi.hu

Tavasszal a tavaly a kötbérből befolyt 180 millió forintból bővül tovább a MOL BuBi közbringa rendszer. Nagy Viktória megbízott üzemeltetési vezető az InfoRádiónak elmondta: 21 új állomással, 616 új dokkolóhellyel és 50 kerékpárral bővül tavasszal a BuBi.

Folyamatos tárgyalásban vagyunk még az engedélyeztetések miatt az érintett kerületekkel. A bővítés tervezett területei az I., II., VI., VIII., IX., XI. és XII. kerület - jelezte Nagy. Pontos helyszínt egyelőre azért nem kíván mondani, mert több a 21-nél több helyszínjavaslatot adtak és a kerületeken múlik, hogy melyikre kapnak engedélyt.

Az érintett kerületekbe 2-3, maximum négy új állomás kerül majd. A BuBi rendszer sugárirányban terjed, az állomások egymástól lehetőség szerint 300 és 500 méteren belül helyezkednek el.  Érintett terület lesz a Müpa környéke, és a BAH-csomópont felé is szeretnének terjeszkedni.

Bús Balázs óbudai polgármester a héten az InfoRádiónak elmondta: szeretnék, ha a BuBi-program a III. kerületbe is elérne. van egy konkrét tervük, eszerint a Kolossy tér környékén lenne egy következő BuBi-állomás, de véleménye szerint el kell hozni az Árpád hídig és a Római partig is.

Nagy szerint a tavaszi bővítési tervekben a III. kerület nem szerepel. Azonban a jövőben terveznek még egy nagyobb horderejű bővítést a Bubi rendszerében, akkor már lehet szó erről is, az utóbbi forrásai még nem tisztázottak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rw2, 2015.02.08 11:33

Azért más jellegű jó hírek a témában többet nyomnának a latban.
Jobban örülnék ha pl lenne normális/használható út kerékpárosoknak a Balaton illetve Szeged irányába.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2015.02.08 11:09

Jó hír. Jó lenne mégtöbb bicikli út is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html