Tavasszal a tavaly a kötbérből befolyt 180 millió forintból bővül tovább a MOL BuBi közbringa rendszer. Nagy Viktória megbízott üzemeltetési vezető az InfoRádiónak elmondta: 21 új állomással, 616 új dokkolóhellyel és 50 kerékpárral bővül tavasszal a BuBi.

Folyamatos tárgyalásban vagyunk még az engedélyeztetések miatt az érintett kerületekkel. A bővítés tervezett területei az I., II., VI., VIII., IX., XI. és XII. kerület - jelezte Nagy. Pontos helyszínt egyelőre azért nem kíván mondani, mert több a 21-nél több helyszínjavaslatot adtak és a kerületeken múlik, hogy melyikre kapnak engedélyt.

Az érintett kerületekbe 2-3, maximum négy új állomás kerül majd. A BuBi rendszer sugárirányban terjed, az állomások egymástól lehetőség szerint 300 és 500 méteren belül helyezkednek el.  Érintett terület lesz a Müpa környéke, és a BAH-csomópont felé is szeretnének terjeszkedni.

Bús Balázs óbudai polgármester a héten az InfoRádiónak elmondta: szeretnék, ha a BuBi-program a III. kerületbe is elérne. van egy konkrét tervük, eszerint a Kolossy tér környékén lenne egy következő BuBi-állomás, de véleménye szerint el kell hozni az Árpád hídig és a Római partig is.

Nagy szerint a tavaszi bővítési tervekben a III. kerület nem szerepel. Azonban a jövőben terveznek még egy nagyobb horderejű bővítést a Bubi rendszerében, akkor már lehet szó erről is, az utóbbi forrásai még nem tisztázottak.