A nemzetközi szállásfoglalási szolgáltatást nyújtó portál által az MTI-hez szerdán eljuttatott adatok szerint Budapesten a tavaly szeptemberi 76,78 eurós átlagos szobaár (1 euró 299 forint) idén szeptemberre csaknem 79 euróra nőtt. Emelkedtek a miskolci árak is: 52 euróról 55,4 euróra. Győrben ugyanakkor 77,81 euróról 58,27 euróra csökkentek a szobaárak.

A hotel.info összesítése szerint az átlagos 165,25 eurós szállásköltségével London a legdrágább európai főváros Stockholm és Moszkva előtt. Miközben a szállóvendégeknek az angol fővárosban az előző évhez képest mintegy 10 százalékkal többet kellett fizetniük, addig az orosz fővárosban szállást foglaló vendégek 17 százalékot takaríthattak meg a szállásköltségen.

Ugyancsak egyértelműen alacsonyabb szobaárak jellemzőek az előző év azonos hónapjához képest Varsóban és különösen Kijevben. Itt 2012-ben átlagon felüli szállásköltségek voltak megfigyelhetőek a labdarúgó Európa-bajnokság miatt.

A brazíliai nagyvárosok - ahol jövőre vb-t rendeznek - szobaárain egyelőre nem érezhető a futball világbajnokság árfelhajtó hatása, bár már sok szobát lefoglaltak.