Az iskola az egykori ferencvárosi Harsányi János Szakközépiskola és Szakiskola helyén működik majd, ahol a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrumtól bérel majd tantermeket és eszközöket. A megbízott vezető elmondta a portálnak, "török eredetű magániskoláról" van szó, ami egyelőre "épül".

Az alapító okirat 80 általános iskolás szeptemberi kezdéséről ír, jövőre viszont már 240 tanulóval számolnak.

Egyelőre sem a tandíjról, sem a felvehető diákokról, sem az oktatás jellegéről nincsenek információk, a ferencvárosi címen pedig nincs jele annak, hogy ott új iskola fog nyílni.

Az iskola fenntartója az idén nyáron alapított Maarif Hungary Nonprofit Kft. lesz, az  ügyvezető az Isztambulban élő, 34 éves Yasin Parildar. A cég tulajdonosa a törökországi Maarif Alapítvány. Yasin Parildar szakmai közösségi profilja szerint ennek az alapítványnak a Magyarországért felelős igazgatója 2019 júliusa óta. Az alapítványt a 2016-os kudarcba fulladt Edrogan elleni katonai puccs után hozta létre a török kormány.

Pontosítás

A cikk megjelenése után a Maarif Hungary Nonprofit Kft. cáfolta, hogy az alapítványt az Erdogan elleni puccskísérlet után hozták létre, miként azt is, hogy alapító okiratában rögzített célja a gülenista iskolák megszerzése.