Budapesten tárgyal a görög kormányfő

A pénzügyi válság kezeléséről és a nyugat-balkáni országok európai uniós csatlakozásáról tárgyal ma a görög miniszterelnök Budapesten.
NAPI, 2010. március 16. kedd, 09:51
Fotó:

Jeórjiosz Papandreu látogatásán elsősorban a gazdasági válságról és a görög válságkezelő intézkedésekről lesz szó az MTI szerint.


Várhatóan tárgyalnak a nyugat-balkáni integrációról is; Görögország szeretné elérni, hogy a térség államai legkésőbb 2014-ben csatlakozhassanak az Európai Unióhoz.

A görög kormányfő találkozik Bajnai Gordon miniszterelnökkel, megbeszéléseik után a válságkezelésről tartanak előadást a Corvinus Egyetemen.


A görög kormány az elmúlt időszakban igyekezett nemzetközi, elsősorban az Európai Unión belüli támogatókat szerezni válságkezelő programjához. Jeórjiosz Papandreu berlini, párizsi és washingtoni látogatása után érkezik a magyar fővárosba.


Budapesti látogatásán a Pánhellén Szocialista Mozgalom (PASZOK) elnökeként megválasztott politikus találkozik az MSZP frakcióvezetőjével, Mesterházy Attilával és Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével. A görög kormányfőt Katona Béla házelnök is fogadja.

HOZZÁSZÓLÁSOK