Budapesti fogolyszökés: újabb, váratlan részletek derültek ki

A pénteken fegyverrel elszökött fogoly ugyanaz a férfi, aki 2017-ben, miután megkísérelt kirabolni egy kőbányai bankfiókot, menekülni próbált, ám egy kisteherautó elgázolta. Akkor 9 év börtönt kapott fegyveres rablásért - értesült a Blikk.
Szepesi Anita, 2019. február 16. szombat, 11:10
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Megszökött egy fogoly az ítélethirdetést követően a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből. Az elítélt fegyvert, majd autót szerzett, túszt ejtett, végül lövöldözést követően a rendőrök az utcán elkapták Sz. Károly 35 éves bűnözőt. A Blikk információi szerint ő volt az a férfi, aki 2017-ben, miután megkísérelt kirabolni egy kőbányai bankfiókot, menekülni próbált, ám egy kisteherautó elgázolta. Akkor 9 év börtönt kapott fegyveres rablásért.

Most garázdaság és rongálás miatt 1 év 1 hónap börtönt kapott, ám nem törődött bele a döntésbe, így került sor az akciófilmbe illő szökésre és üldözésre. A férfit Újpalotán, a Szentmihályi út és a Nyírpalota út sarkán a rendőrök leszorították. Egy szemtanú szerint 50 rendőrautó vette üldözőbe. A rab ezután gyalogosan próbált menekülni, eközben vaktában lövöldözött, ám a tűzpárbajban életveszélyesen megsérült, mire leterítették. A férfit életveszélyes állapotban vitték kórházba.

HOZZÁSZÓLÁSOK