HVG: Leváltanak egy budapesti múzeumigazgatót

Népessy Noémit javasolja a Tarlós István főpolgármester a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) főigazgatójának - írja a hvg.hu egy fővárosi közgyűlési előterjesztés nyomán.
Szász Péter, 2019. március 26. kedd, 19:13
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Népessy Noémi, az Óbudai Múzeum igazgatójának pályázatát támogatta a bíráló bizottság a Budapesti Történeti Múzeum (BTM) főigazgatói pályázatán. A BTM-hez tartozik a Vár-, a Kiscelli és az Aquincumi Múzeum, illetve a Budapest Galéria. - olvasható a portálon.

A főigazgatói pályázaton Népessy mellett az eddigi igazgató, Farbaky Péter indult, a 11 tagú bíráló bizottságból heten azonban Népessy Noémire szavaztak, így a Fővárosi Közgyűlés előtt álló előterjesztés az ő kinevezését javasolja, ezt minden bizonnyal meg is szavazzák.

A fővárosi vezetés az előző igazgatót, a neves művészettörténészt, Farbaky Pétert semmiképp sem akarta ismét főigazgatónak, ezért még a határidőt is meghosszabbították. Nem tudni, miért nem támogatták a poszton maradását, hiszen mandátuma alatt növekedett a látogatószám, és volt néhány érdekes időszaki kiállítás is, mint például a Moszkva tér történetét feldolgozó.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csaba1002, 2019.03.26 19:23

A párthűség! Ez a lényeg, nem a tudás...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html