A pénz nagy része általában egyházi-, sport- és határon túli intézményeknél landolt, de volt, hogy az év végi pénzosztás keretében konszolidálták a kórházak adósságát.

Az idei többletbevételeket, illetve a kiadási oldalon különböző okokból felhalmozódó, ám el nem költhető kiadási tételeket látva, valószínűleg ez idén sem lesz másképp - írta a napilap.

Az Orbán-kormány a fel nem használt pénzek elosztását már november végén megkezdte, amikor mintegy 53 milliárd forintot csoportosított át olyan célokra, amely eredetileg nem szerepelt a költségvetési törvényben.

A kabinet egyszerű kormányhatározattal módosítja majd a költségvetési törvényt, amit megtehet, de ez nem éppen jogállami megoldás - fogalmazott a Népszava.

Az idei büdzsé kifejezetten jól áll, az első tíz hónapban 575 milliárd forintos hiány keletkezett, amely az egész évre tervezett 998 milliárd forint 58 százaléka. A novemberben még valamelyest nőhet a deficit, ám a december a legrosszabb esetben is nullszaldóval zárulhat.

Az uniós pénzügyminiszterek tanácsa legutóbbi csütörtöki ülésén felszólította a magyar kormányt, hogy GDP 0,75 százalékára rúgó, valamivel több mint 410 milliárd forintos kiigazítást hajtson végre 2020-ban vagyis ennyivel mérsékelje a hiányt, annak érdekében, hogy tartósan fenntartható szintre csökkenjen a deficit.