A kárpátaljai magyarok és a hazai szerbek jutottak mintegy hárommilliárdhoz

A kárpátaljai művelődési intézmények rekonstrukciójára 2 milliárd 459 millió forintot, míg a magyarországi szerb nemzetiség köznevelési intézményeinek fejlesztésére 422 millió forintot hagyott jóvá a kormány, a Magyar Közlönyben megjelent határozatokban.
Németh Géza, 2019. május 19. vasárnap, 14:26
Fotó: Napi.hu

A közlöny szerint a kárpátaljai művelődési intézmények az idei költségvetésből 150 millió forinthoz jutnak. Ebből a beregszászi színház, továbbá a salánki és a tiszapéterfalvai kultúrház részesedik.

A jövő évi költségvetésben beállítandó 2 milliárd 309 millió forintot a következő települések kultúrházai használhatják fel: Téglás, Bátyú, Verbőc, Visk, Derc, Técső és Nagydobrony.

A magyarországi szerb nemzetiség köznevelési fejlesztési terveinek megvalósítására a jövő évi költségvetésből jut 422 millió forint. Ebből 122 millió a Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Könyvtár Lórévi Általános Iskolája és Lórévi Óvodája épületének átalakítására és bővítésére fordítható. A többi 300 millió pedig a Battonyai Két Tanítási Nyelvű Szerb Általános Iskola és Óvoda bővítését szolgálja.

HOZZÁSZÓLÁSOK