Újabb sokmilliárdos költségvetési átcsoportosításokról döntöttek

Az idei költségvetésből bő 6 milliárd, míg a 2019-esből - két részletben - mintegy 40 milliárd forintot csoportosított át a kormány a Magyar Közlönyben megjelent határozatokban.
Németh Géza, 2018. december 25. kedd, 13:54
Fotó: MTI Fotó

Az idei költségvetésből 2 milliárd 285 millió forinthoz jutott a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság, a Miniszterelnökség igazgatási büdzséjéből. Ugyancsak a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság kapott 3 milliárd 818 millió forintot, a Miniszterelnökség Fővárosi, megyei kormányhivatalok és járási kormányhivatalok költségvetési cím terhére.

A 2019-esi költségvetésben az Egészségbiztosítási Alapon belül csoportosított át a kormány 9,8 milliárd forintot. Ebből 2,5 milliárd jutott betegszállításra és az orvosi rendelvényű halottszállításra, 2,5 milliárd a művese kezelésre, 5 milliárd forint pedig az összevont szakellátásra.

Szintén a jövő évi büdzsén belül jutott az Uniós támogatások felhasználásához szükséges technikai segítségnyújtás jogcímcsoport 27 milliárd forinthoz. Ez az Európai Unió felé el nem számolható költségek fedezetére szolgál - derül ki a Magyar Közlönyből.

HOZZÁSZÓLÁSOK