Újabb tízmilliárdokat költ el a kormány

A kormány több határozattal komolyabb összegeket csoportosított át, így jutott 15 milliárd a Magyar Turisztikai Ügynökségnek, a terrorellenes intézkedésekre több mint 11 milliárd fordítható Szegeden pedig kézilabda csarnok épülhet 16,2 milliárdért.
Németh Géza, 2018. július 27. péntek, 17:23
Fotó: Napi.hu

A Magyar Közlönyben megjelent egyik határozatban a kormány az idei költségvetés maradványelszámolásából 65,6 milliárd, míg a rendkívüli kormányzati intézkedésekből 33 milliárd forintot csoportosított át. Nagyobb összeghez jutott a Liget Budapest projekt 3,9 milliárddal, továbbá a Fővárosi Nagycirkusz az áthelyezésére 2,3 milliárddal.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem főépületében található Lotz-falképek megmentésére 702 millió forint fordítható.

A Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. a szálláshelyfejlesztési feladatokra kapott 15 milliárd forintot.

A Nemzetpolitikai célú támogatásokra 1 milliárd 253 millió forintot csoportosított át a kormány, ebből 1 milliárd forint fordítható a Kodály év megrendezésére, míg az Országos Széchényi Könyvtárnak 250 millió forint jut.

A kormány döntött arról is, hogy a terrorellenes intézkedésekre eredetileg előirányzott 1,09 milliárd forint 11 milliárd 681 millióval túlléphető. A környezeti és természeti katasztrófa kárelhárítására előirányzott 1,2 milliárd pedig 4 milliárd 194 millió forinttal léphető túl.

Szeged városa állami beruházásként új, 8000 férőhelyes, nemzetközi kézilabda mérkőzések megrendezésére is alkalmas multifunkcionális csarnokhoz jut, 16,2 milliárd forintból.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rotaryfun, 2018.07.27 20:47

@Papuska54: akkor ott a helyed az egyet értőek közt! Itt viszont a nagyobb többség (fideszesek is) messze nem értenek egyet azzal hogy erre a szarra amit focinak hívnak elQurják azt a pénzt aminek másutt ezerszer jobb helye lenne. Azért az a heti 1-2 ezer fizető a tizen ezres luxus stadionokban bőven elegendő kritika :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Papuska54, 2018.07.27 18:27

Akkor, amikor az állítólag koldus-szegény Balkáni Bulgária bajnok focicsapata jelentős állami segítségből ötször annyi pénzből gazdálkodhat, mint a magyar bajnok, akkor azt hiszem be lehet fejezni a sipákolást a sporttámogatások miatt! Érdekes, hogy ott mindenki egyetért a támogatással.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

drnemoda@yahoo.com, 2018.07.27 17:44

Milyen költségvetés az, ahol az egymilliárfdos előirányzat tízmilliárddal tőlléphető ? Érdemes még ezzel a nemkormánnyal foglalkozni, vagy beszéljünk az ellenállás formáiról, lehetőségeiről ? Mert miközben elköltenek terrorelhárításra egy valag pénzt, a popsik kilógnak a gatyából ! Sokfelé !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html