Gerendai Károly kiemelte, az econet.hu első negyedéves eredményeitől függetlenül az elmúlt időszakban már nyilvánvalóvá vált, hogy a társaság valószínűleg nem fogja tudni folytatni a Sziget-akvizíció folyamatát.

Jelenleg az econet.hu-nak 51 százalékos részesedése van a Szigetben, ami azt jelenti, hogy a céget teljes körűen konszolidálja. Ha azonban június végéig nem teljesítik a mintegy 800 millió forintos kifizetést, befolyásuk 46 százalékra csökken majd. Gerendai szerint ez egyfajta büntetés, vagyis ha nem tartják magukat az eredeti megállapodásokhoz, valamekkora tulajdonrész visszaszáll a Szigetre.

Gerendai ugyanakkor elmondta: az econet.hu finanszírozási problémái nem jelentenek veszélyt a Sziget működésére nézve, hiszen a fesztiválokat eddig sem az econettől befolyó pénzből szervezték, hanem saját belső forrásból. Az econet pénzügyi problémái kapcsán Gerendai megemlítette, hogy a Sziget tett egy javaslatot, miszerint a következő években garantált osztalékot tudna fizetni a társaságnak, ami a banki hitelezőket is némileg megnyugtathatná. Erre azonban az econet eddig még nem reagált.

A Sziget idei évi üzleti kilátásai kapcsán Gerendai elmondta: most már nagyjából láthatóak a trendek, ami hasonló az elmúlt évhez, vagyis a külföldiek részéről az érdeklődés enyhe növekedése, míg magyar részről annak kisebb csökkenése tapasztalható. Összességében a bevételek és a látogatottság is vélhetően a megelőző évhez hasonlóan alakul majd.

Az econet.hu részvényei az elmúlt hetekben hatalmas esést produkáltak, az árfolyam két hónap leforgása alatt harmadolódott. A lejtmenet pedig azóta is tart. Ma a részvények 11 százalékos mínuszban, 24 forinton tartózkodnak.