Bukik a Raiffeisen-ügylet? (frissített)

Két portál szerint mégsem veszi meg a bankot a Széchenyi.
Napi.hu, 2014. január 8. szerda, 15:01
Fotó: Napi.hu

Két portál szerint is eldőlt, hogy nem jön létre a Széchenyi Bank és a Raiffeisen magyarországi fióktelepe közötti ügylet. Az egyaránt névtelen forrásokra hivatkozó Mfor.hu és a 444.hu szerint összehívták ma délutánra a bank itthoni dolgozóit, ahol be fogják nekik jelenteni, hogy az üzlet egyelőre meghiúsul.

Az Index ugyanakkor több raiffeisenes forrásból is úgy értesült, hogy ilyen tájékoztatás még nem történt: bár valóban volt szó egy értekezletről, de azt elhalasztották, így semmit nem is jelentettek be. Úgy tudjuk, egyelőre a döntés sem született meg. Az ügyben illetékes bécsi központból egyelőre nem érkezett konkrét válasz.

Két, névtelenül nyilatkozó forrás pedig arról tájékoztatta a Reuters-t, hogy az osztrák anyabank úgy döntött: egyelőre nem adja el magyarországi leánybankját. Az egyik forrás közül szerint "lefújták" a tranzakciót, mivel a túlságosan nyomott árú tranzakció olyan mértékű veszteséget okozna az osztrák anyabanknak, amelynek elfogadására az nincs felkészülve. A hírügynökség megkereste az osztrák anyabankot is az ügyben, de az nem kívánta kommentálni az értesülést - írta a portfolio.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

meszi9, 2014.01.08 17:11

@jobbajobb: 300 forintért egy kicsit olcsónak találták. Nem baj. Majd 320-nál meggondolják magukat :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

jobbajobb, 2014.01.08 15:21

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html