Két portál szerint is eldőlt, hogy nem jön létre a Széchenyi Bank és a Raiffeisen magyarországi fióktelepe közötti ügylet. Az egyaránt névtelen forrásokra hivatkozó Mfor.hu és a 444.hu szerint összehívták ma délutánra a bank itthoni dolgozóit, ahol be fogják nekik jelenteni, hogy az üzlet egyelőre meghiúsul.

Az Index ugyanakkor több raiffeisenes forrásból is úgy értesült, hogy ilyen tájékoztatás még nem történt: bár valóban volt szó egy értekezletről, de azt elhalasztották, így semmit nem is jelentettek be. Úgy tudjuk, egyelőre a döntés sem született meg. Az ügyben illetékes bécsi központból egyelőre nem érkezett konkrét válasz.

Két, névtelenül nyilatkozó forrás pedig arról tájékoztatta a Reuters-t, hogy az osztrák anyabank úgy döntött: egyelőre nem adja el magyarországi leánybankját. Az egyik forrás közül szerint "lefújták" a tranzakciót, mivel a túlságosan nyomott árú tranzakció olyan mértékű veszteséget okozna az osztrák anyabanknak, amelynek elfogadására az nincs felkészülve. A hírügynökség megkereste az osztrák anyabankot is az ügyben, de az nem kívánta kommentálni az értesülést - írta a portfolio.hu.