Bukott fideszes kerül a Klebelsberg Központ élére?

Egy áprilisban veszítő fideszes képviselő, Kucsák László az egyik lehetséges vezető a Klebelsberg Központ élére. A másik egy volt szakszervezeti vezető, aki többször bírálta a kormány oktatáspolitikáját - számolt be a Népszava.
Domokos László, 2018. július 25. szerda, 07:54
Fotó: Shutterstock

Lassan egy hónapja nincs elnöke az állami iskolafenntartónak, miután az eddigi vezető, Solti Péter megbízatása június végén lejárt.

Oktatási forrásokból a napilap úgy értesült, két név is felmerült a Klebelsberg Központ (KK, korábbi nevén KLIK) elnöki posztjának betöltésére: az egyik Hajnal Gabriella jelenlegi szakmai elnökhelyettes, a másik pedig Kucsák László, Pestszentlőrinc-Pestszentimre egykori fideszes országgyűlési képviselője.

Hajnal 2017 elejétől a KK szakmai elnökhelyetteseként, előtte egy budapesti középiskola igazgatója, valamint az Oktatási Vezetők Szakszervezetének (OVSZ) elnöke volt. Érdekvédőként többször bírálta a kormány oktatáspolitikáját, az OVSZ a Pedagógusok Sztrájkbizottságának is tagja volt.

Kucsák László 2010 óta volt a Fidesz egyéni országgyűlési képviselője, az idei parlamenti választásokon azonban alulmaradt az MSZP-s Kunhalmi Ágnessel szemben a XVIII. kerületben. Végzettségét tekintve magyar nyelv és irodalom szakos általános iskolai tanár, van közoktatási vezető képzettsége is.

Képünk forrása: Shutterstock.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.07.25 11:59

Ez is a fidesz komcsi múltját igazolja, hogy a nemkívánatos pártlényeinek ejtőernyős állást ad a nép kárára.
Kamu rendszerváltás, amit a nép bexopott.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html