Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az idén több mint 1,6 millió adózó ajánlotta személyi jövedelemadójának 1 százalékát civil szervezeteknek, amelyek összesen 9,6 milliárd forinthoz jutottak így. Azaz egy-egy adózó átlagosan közel 6 ezer forintot adott az érintett szervezeteknek.

Tíz- és százmilliók

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal héten publikált összesítéséből kiderül, hogy az Országos Mentőszolgálat Alapítvány kapta a legnagyobb összeget, több mint 231 millió forintot. Utána a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány következik 186 millióval, majd a Bátor Tábor Alapítvány majdnem 139 millió forinttal.

A jelentősebb támogatáshoz jutó szervezetek között van továbbá a Daganatos.hu Alapítvány, a Rákosmenti Noé Bárkája Állatotthon Alapítvány, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány, a Bethesda Kórház Alapítvány, a Magyar Gyermekmentő Alapítvány, a Rex Kutyaotthon alapítvány, a Madárkórház Alapítvány és a Piros Orr Bohócdoktorok alapítvány - ezek az alapítványok 66-85 millió forintot kaptak.

Mennyi jutott az egyházaknak?

A civil szervezetek mellett további 1 százalékot úgynevezett technikai számmal rendelkező szervezeteknek, jellemzően egyházaknak lehet felajánlani. Nekik összesen 9 milliárdot adott közel 1,6 millió adózó.

A Magyar Katolikus Egyház 3,9 milliárd forinttal lett gazdagabb, a Magyarországon Református Egyháznak 1,6 milliárdot adtak, a Nemzeti Tehetség Programnak pedig 1,1 milliárd forint jutott.

A részletes listákat a NAV honlapján, itt lehet megnézni.