Új forintérme jön a jegybankból - az OMSZ előtt tiszteleg

Egy 2 ezer és 10 ezer forintos téglalap alakú emlékérmét bocsát ki az MNB.
Csernátony Csaba, 2020. szeptember 24. csütörtök, 10:58
Fotó: MNB

Szeptember 25-én pénteken bocsátja ki a Magyar Nemzeti Bank a legújabb emlékérméket, amelyekkel az Országos Meteorológiai Szolgálat 150 éves fennállását "ünneplik".

Az egyik, 10 000 forintos érme ezüstből, a másik, 2000 forintos érme színesfémből készült. Mindkettőből 5-5 ezer darab kerül piacra. A téglalap alakú érméket Molnár Mercédesz szobrászművész tervezte.

A Magyar Nemzeti Bank által kibocsátott emlékérmék törvényes fizetőeszközök, tehát névértéken lehet velük fizetni, ám a nemesfém- és színesfém-tartalmuk, valamint a művészeti értékük miatt nem erre valók. Sőt, a jegybank szerint kerülni kell az emlékérmékkel való fizetést, mert zavarja a normál pénzforgalmat. Az emlékérmék ugyanis - az egyedi kivitelezés és korlátozott példányszám mellett - pont azzal őrzik meg különleges szerepüket, hogy nem vesznek részt a napi vásárlásokban.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.09.24 11:58

"OMSZ előtt tiszteleg"
Azt hittem, hogy a mentőszolgálati OMSZ, mert az érdemel tiszteletet, az időjós rémhírterjesztők nem.
A tegnapra kiadott eső, jégeső, vihar riasztás idén a sokadik hazugságuk rémhírük volt. Nemhogy eső, jégeső nem volt, 28 fok volt, s éjszaka 21 fok volt.
Túl sok a tévedés, ami inkább hazugságnak értékelhető a folyamatossága miatt.
Lementettem a jóslásokat, visszaellenőrizhető, milyen mennyiségben vezették félre a lakosságot.
Ezért javaslom, hogy szüntessék meg a közpénzből finanszírozott álláshelyüket, erre nincs szükség. Az időjárás-jelentést vegyék át a hadseregtől.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html