Frissensült péksütemények fagyasztott változataival bővítette kínálatát egy hónappal ezelőtt a magyar Lidl. A boltlánc mélyhűtőiben tízféle pékáru - például pogácsa, túrós táska - kap helyet, melyek otthon könnyedén elkészíthetőek.

Egy hónappal később ugyanezt meglépte a magyar Aldi is: többek között a sokmagvas császárbucit, kakaós csigát és sajtkrémes párnát lehet fagyasztva elhozni a boltokból.

A két diszkontláncnál megjelent új mirelit péksütemények kínálata különböző, de a kakaós csiga a Lidlnél és az Aldinál is kapható. A 110 grammos kakaós csigából hat darab van egy aldis csomagban, ezért 600 forintot kell fizetni. A Lidl a kakaóscsiga-csomagjába 10 darab 135 grammos csigát rakott, ennek ára 1149 forint. Az Aldinál egy csiga 100 forintra, a Lidlben 115 forintra jön ki, de az utóbbi tömege is nagyobb.

A kilós ár az Aldi mirelit kakaós csigáinál 908 forintra jön ki, a Lidlnél viszont csak 852 forint. (A két boltlánc kakaós csigái minőségben, ízben eltérhetnek egymástól, az összevetés kizárólag az árakra koncentrált.)