Roham a magyar patikákban, kiürültek a benzinkutak

Június első tíz napjában több mint 13 százalékkal költöttek a magyarok gyógyszerre, mint egy évvel korábban.
Csernátony Csaba, 2020. június 20. szombat, 10:52
Fotó: Napi.hu

A gyógyszerek és az élelmiszerek jól kezdték a júniust, a benzinkutak és a vendéglátóipari egységek viszont masszív mínuszban voltak - derül ki a KSH részeredményeiből.

Június első tíz napjában ugyanis az élelmiszerek forgalma 6,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. A gyógyszerekre pedig 13,4 százalékkal többet költöttek e magyarok.

A koronavírus-járvány miatt a vendéglátásban már a korábbi hónapokban is drasztikus volt a visszaesés, június elején az érintett vállalkiozások forgalma több mint 30 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól.

Szintén jelentős, 35,5 százalékos forgalomcsökkenést könyvelhettek el a benzinkutak a kérdéses időszakban.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

gtri, 2020.06.21 18:30

Szerintem itt az "alacsony inflációról szóló hazudozásból egy szó sem igaz" finom beismeréséről van szó.

Itt van pl. a gyógyszerfogyasztás 13,4%-os növekedése.
Laikusként megkérdem: Tényleg 13,4%-al több algopyrin fogyott a patikákban? Tényleg 13,4%-al több depresszió elleni gyógyszer fogyott?
Vagy pedig 13,4%-al többet fizettek ki a magyarok a gyógyszerekért mert ennyire elinflálódott a gyógyszerek ára? Vagy több is fogyott (több doboz, üveg stb.) ÉS többet is kellett fizetni a gyógyszerekért? A 13,4%-on belül hogyan oszlott meg a töbletfogyasztás és az infláció hatása?
A KSH "adatközlése" semmit nem mond a tényekről. Blabla. Most 13,4%-all kerültek többe a gyógyszerek (infláció) vagy 13,4%-al több doboz/üveg fogyott? Nagyon nem mindegy.

Ugyanez érvényes az élelmiszerekre. Mert ha 6%-al többet eszünk, akor a kardiológusok készülhetnek egy kisebbfajta armageddonra.. Vagy ugyanannyit eszünk, csakk drágább élelmiszerből?

Tetszik az az optimista hangvétel, hogy többet költünk élelmiszerre és gyógyszerre. Sikeres nemzetnek ezek a mutatók a legfontosabbak! Majd ha már 200%al többet költünk gyógyszerre...az lesz ám az aranykor! :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

v007zsolt, 2020.06.20 12:05

"Június első tíz napjában ugyanis az élelmiszerek forgalma 6,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest."

KSH már megint ordas nagyot hazudott, mert nálam és sok kereskedő ismerősömnél a pénztárgépek forgalmának adatai nem ezt mutatják! Szóval ezen adatoknál is jól látszik, hogy a KSH a kormány propaganda szócsőve, az ő feladatuk az, hogy alá kell támasztani valamivel a " Magyarország jobban teljesít" bullshit szöveget!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html