Kannabisz ültetvényre csaptak le a rendőrök

Közel 50 kilogramm, 150 millió forint értékű kábítószert és 36 millió forintot foglaltak le a nyomozók egy Budafokon elfogott 26 éves kábítószer-kereskedőnél. A rendőrök a házhoz tartozó garázsban egy szigetelt, nagy teljesítményű lámpákkal felszerelt helyiséget találtak, melyben 43 darab kannabisz tőből álló ültetvény volt - derül ki a rendőrségi közleményből.
Szepesi Anita, 2020. június 13. szombat, 08:41
Fotó: Getty Images

Az újbudai nyomozók a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival együttműködve 2020. június 11-én kutatást tartottak egy budafoki családi házban, ahol elfogták a 26 éves Sz. Bencét, majd a kutatás során a házhoz tartozó garázsban egy szigetelt, nagy teljesítményű lámpákkal felszerelt helyiséget találtak, melyben 43 darab kannabisz tőből álló ültetvény volt.

A házban a növények mellett közel 50 kilogramm szárított kannabiszt, 33 darab kábítószergyanús tablettát, 200 gramm hasist és közel 36 millió forintnak megfelelő forintot és valutát foglaltak le a rendőrök - olvasható a rendőrség honlapján.

A 26 éves férfi a gyanú szerint otthonában nemcsak termesztette a kábítószert, hanem vevőkörét is ott fogadta. A rendőrök a férfinél tartott kutatást megelőzően négy kábítószer-fogyasztót fogtak el, akikről kiderült, hogy a náluk talált drogokat Sz. Bencétől vásárolták.

A lefoglalt kábítószerek feketepiaci értéke megközelítőleg 150 millió forint. A rendőrök továbbá Sz. Bencétől vagyonvisszaszerzési célból lefoglaltak három nagy értékű kerékpárt és egy Volkswagen Golf gépkocsit is.

A 26 éves férfit kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették.

A díler négy vásárlóját kábítószer birtoklása vétség miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ők az eljárás alatt szabadlábon maradhattak.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

BattMan, 2020.06.13 09:03

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html