Számlákkal manipulált egy szélhámos, pénzmosással vádolják

Szélhámosok több külföldi szervezettől csaltak ki pénzt, amelyet egy magyarországi bankszámlára utaltattak. A számlatulajdonost a Fővárosi Főügyészség pénzmosás bűntettével vádolja.
Szepesi Anita, 2019. december 30. hétfő, 20:40
Fotó: Pixabay

A vádirat szerint egy 56 éves nő 2015-ben Magyarországon bankszámlát nyitott, azért, hogy arra törvénytelen úton szerzett átutalásokat fogadjon, és azokat továbbadja ismeretlenül maradt társának vagy társainak.

Megtévesztő, illetve más nevében írt, hamisított e-mail üzenetek alapján egy szingapúri és egy olasz cég, valamint egy libanoni bíróság is több tízezer amerikai dollárt fizetett ki, amelyet a sértettek a nő bankszámlájára utaltak. A vádlott a számláról az összeg nagyobb részét felvette.

A Fővárosi Főügyészség a nő ellen folytatólagosan elkövetett pénzmosás bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Törvényszék előtt.

A Fővárosi Főügyészség felhívja a figyelmet, hogy az is bűncselekményt valósíthat meg, ha valaki ismeretlen személy kérésére bankszámlát nyit, arra tisztázatlan eredetű összegeket fogad, majd azokat az ismeretlennek átadja.

HOZZÁSZÓLÁSOK