Vágóhídon tartottak tiltott kutyaviadalt

Egy vágóhídon tartott, tiltott állatviadal résztvevőin ütöttek rajta a Terrorelhárítási Központ (TEK) vasárnap reggel Mohácson, az ügyben három férfi ellen indult eljárás - írta az MTI a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság (BMRFK)közlésére hivatkozva.
Szepesi Anita, 2018. július 23. hétfő, 07:17
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A helyszínen négy férfit fogtak el, majd a Mohácsi Rendőrkapitányság rendőrei onnan további hat férfit és egy nőt is előállítottak. A viadalon résztvevő két kutyának több sérülése is volt, azokat a helyszínre érkező állatorvos ellátta - ismertette a rendőrség kiemelve, hogy intézkedtek az ebek biztonságos elhelyezéséről.

A Pécsi Újság.hu az esetről beszámoló vasárnapi cikkének értesülései szerint a helyszínen az állategészségügyi hatóság is vizsgálódott.

A BMRFK beszámolt arról, hogy a viadal résztvevői közül végül három férfit gyanúsítottak meg bűncselekmény elkövetésével. A két kutya gazdája - egy 44 éves mohácsi és egy 36 éves bácsalmási férfi -, valamint egy 45 éves őcsényi férfi ellen tiltott állatviadal szervezésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a rendőrség.

Fotó: Napi.hu/Szabó Dániel

HOZZÁSZÓLÁSOK