Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az MLSZ honlapján közzétett határozat szerint az FTC-nek egymillió forintot kell fizetnie "hivatalos személyek parkolási feltételeinek biztosításával és mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért".

Az Újpest FC-t 2,5 millió forintra büntették, mert drukkerei múlt szombaton, a Ferencváros elleni rangadón nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszközt használtak, illetve szidalmazták az ellenfelet, annak egyik játékosát és más sportszervezetet, továbbá becsmérlő, rasszista magatartást tanúsítottak.

Az indoklás külön kitér rá, hogy az Újpest szurkolói a mérkőzés során végig huhogtak az ellenfél színes bőrű játékosának megmozdulásainál, vagyis számos alkalommal tettek egyértelműen rasszista megnyilvánulásokat.

"A Magyar Labdarúgó Szövetség, az UEFA és a FIFA szabályaival összhangban, a továbbiakban is zéró toleranciát tanúsít és a lehető legszigorúbban lép fel a klubokkal szemben rasszista megnyilvánulások esetén, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a hétvégihez hasonló esetek ne fordulhassanak elő a jövőben. Itt érdemes megjegyezni, hogy a Budapest Honvéd azért kénytelen első két BL-selejtezőjét zárt kapuk mögött játszani, mert 2013 nyarán, a Vojvodina elleni mérkőzéseken a szurkolók homofób és rasszista magatartást tanúsítottak" - kommentált az MLSZ.

Íme, a tételek

A bajnok Budapest Honvédot egymillió forint befizetésére kötelezték, mert megsértette a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírásokat, szurkolói nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszközt használtak, szidalmazták a játékvezetőt, valamint tárgyakat dobáltak a lelátóról a Videoton elleni meccsen.

A székesfehérvári klubnak 800 ezer forintot kell fizetnie, mert a drukkerei nagyobb mennyiségű pirotechnikai eszközt használtak. A Diósgyőr 600 ezer forintos büntetést kapott, mert megsértette a mérkőzésrendezéssel kapcsolatos szabályzati előírásokat, szurkolói pirotechnikai eszközöket használtak, szidalmaztak más sportszervezeteket, és különböző tárgyakkal megdobálták a játékvezetőt.

A Debrecennek 150 ezer forintot kell fizetnie, amiért drukkerei szidalmaztak más sportszervezeteket.

A szerdai Magyar Kupa-döntő után a Vasas FC és a Ferencváros is 200 ezer forintot köteles fizetni. Az angyalföldi klub azért, mert szurkolói szidták az ellenfelet és más sportszervezetet, a kupagyőztes FTC pedig azért, mert drukkerei szidalmazták az ellenfelet, valamint tárgyakat dobáltak a játéktérre.

Az MLSZ által felfedett tao-szabálytalanságokról itt olvashat.