Bush megdicsérte Medgyessyt

Az amerikai elnök elismeréssel szólt a magyar kormány terveiről, s úgy vélekedett, a magyaroknak sokat jelenthet, hogy a kormány tagjai személyesen tájékozódnak a belvízi helyzetről. Bush emellett az iraki válság kapcsán is megdicsérte Medgyessyt.
NAPI Online, 2003. február 26. szerda, 15:13
Fotó:

George W. Bush, az Egyesült Államok elnöke ma telefonon hívta fel Medgyessy Péter miniszterelnököt Szolnokon - közölte a Miniszterelnöki Hivatal (MeH). Bush elnök, aki értesült a magyarországi árvízi és belvízi veszélyhelyzetről és a kormány kihelyezett üléséről, elsőként elismeréssel szólt a kormány "körültekintő és jövőbe mutató" terveiről. Kifejtette: a magyar embereknek bizonyosan sokat jelent, hogy a miniszterelnök és a kormány tagjai személyesen, a helyszínen hoznak döntéseket és tekintik át a felkészülés teendőit.

Bush a szívhez szóló dicséret után az Irak kérdésében tanúsított fellépést is megköszönte, kiemelve a kormány következetességét és a Törökország védelme érdekében hozott hétfői parlamenti döntést. Az amerikai elnök külön szólt a miniszterelnök személyes kiállásáról a támogató határozat megszületése érdekében.

HOZZÁSZÓLÁSOK