Pont a budapesti buszokra szánt 3,2 milliárd kellett a járvány elleni védekezésre

A budapesti autóbuszokra szánt 3,2 milliárdot a kormány elköltötte a járvány elleni védekezésre, a pénzt talán jövőre megkapja a főváros - olvasható abban a május 18-i levélben, amelyet Gulyás Gergely írt Karácsony Gergelynek. A sportberuházások ugyanakkor nem estek a járvány áldozatául.
Szász Péter, 2020. május 21. csütörtök, 10:24
Fotó: MTI Fotó / Koszticsák Szilárd

A miniszterelnökséget vezető miniszter levelét Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár osztotta meg a Twitteren. Fürjes azt is hozzáfűzte, hogy a török Mercedes-gyár leállt a járvány miatt, ezért késik a buszok szállítása, de a levélben erről nincs szó.

Arról, hogy a pénz nem érkezik meg most a főváros büdzséjébe Fürjes Balázs már korábban is beszélt a Népszavának.

A helyzet fonákságát az adja, hogy amióta kitört a járvány a kormány a veszélyhelyzetre hivatkozva trendszerűen pénzt von el az ellenzéki önkormányzatoktól, ugyanakkor a számára kedves célokra mindig jut forrás.

  • A BKK 3,2 milliárdja mellett
  • nem jutott pénz a ferencvárosi közösségi ház 400 milliós felújítására,
  • a VIII. kerület 1,13 milliárd forint forrástól esett el,
  • átcsoportosították a gépjárműadót és ingyenessé tették a parkolást, eközben pedig a fideszes kötődésű önkormányzatokat kisegítik, a balatoniak meg sorra halasztják el beruházásaikat.

Viszont a Nemzeti Atlétikai Központ kivitelezésére 2 milliárd, míg a Magyar Kézilabda Szövetségnek 1 milliárd 380 ezer forintot hagyott jóvá a kormány. A kormány a legutóbbi ülésén arról is határozott, hogy támogatja egy új 6000 fős sport és rendezvénycsarnok építését Székesfehérvárott.

Jövőre talán lesz pénz buszokra

Mindezek ellenében azt lehet olvasni Gulyás Gergely levelében, hogy a "kormány továbbra is elkötelezett a budapesti közösségi közlekedés színvonalának folyamatos fenntartása mellett". A miniszter mindenesetre azt ígéri, hogy a jövő évi költségvetésben szerepeltetni fogják az összeget, hogy a főváros meg tudja venni a 17 szóló és 17 csuklós autóbuszt

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2020.05.21 13:06

Nertársak!
Ne szerecsent mosdassatok, hanem magyarázzátok meg, miért van ez így rendben (szerintetek)?
Nem provokálok, tényleg kíváncsi vagyok, hogy lehet ezt rendben valónak tekinteni?
Mit nem veszek észre, aki a NER-t inkább kívülről, gyanakvással szemléli?
Vagy nem is igazak a támogatások, a "közcélúan" elszórt milliárdok? Vagy ezek tényleg fontosabbak, mint például a lepukkant tömegközlekedésre fordítottak?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mpapa, 2020.05.21 12:45

Propaganda reklám(kampány)plakátokra is volt 6 milliárd. Amikből meg lehet tudni, hogy egyszer talán lesz 13 havi nyugdíj, és senkit sem hagynak egyedül.
Ki kell fizetni a NERtársakat ínséges időkben is.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html