BUX
38240

Buszközlekedés nélkül maradhat Dombóvár

Január 1-jétől leállhat a helyi autóbusz-közlekedés Dombóváron, miután a képviselő-testület csütörtökön nem fogadta el a Gemenc Volán Zrt.-vel kötendő megállapodást - közölték önkormányzati vezetők az MTI-vel.

NAPI, 2012. december 27. csütörtök, 17:39

Nem kapott többséget Szabó Loránd polgármester javaslata, miszerint az év végéig a helyi közlekedést a Gemenc Volán Zrt. alvállalkozójaként üzemeltető Orangeways Dél-Alföld Kft. helyett a Gemenc Volán végezze a szolgáltatást - mondta el az MTI-nek Nagy Roland, a képviselő-testület Fidesz-frakciójának vezetője a testület rendkívüli ülése után.

A Gemenc Volán tulajdonosa, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. nem engedélyezte a társaságnak az alvállalkozói szerződés meghosszabbítását az Orangeways-zel - jegyezte meg Szabó Loránd polgármester (független) a döntés kapcsán. A polgármester hozzátette: a volán társaság ajánlata 400 forintos kilométerdíjat tartalmazott, ami 50 forinttal magasabb a jelenlegi alvállalkozó díjánál, és feltétel volt 10 millió forint 2011-ről maradt díjkompenzáció megfizetése is.

2013-ban az államháztartási törvény szerint úgy kell összeállítani a költségvetést, hogy a nem kötelező feladatok, például a helyi közlekedés biztosítása nem veszélyeztetheti a kötelező feladatok ellátását - mondta Szabó Loránd, aki ezzel indokolta tartózkodását a szavazásnál.

Miszler Miklós, a Gemenc Volán Zrt. személyforgalmi és marketingigazgatója az MTI-nek megerősítette: január 1-jétől nem indulnak helyi járatok Dombóváron. Megállapodás esetén azonban készen állnak a feladat ellátására - tette hozzá.