Bérből és fizetésből él? Hamarosan fontos döntést hoznak

A munkaadók és a munkavállalók képviselői is tárgyalni akarnak a kormánnyal a cafeteria lehető legteljesebb fenntartásáról.
Komócsin Sándor, 2018. október 8. hétfő, 09:32
Fotó: Napi.hu

Már kedden megkezdi a kormány állandó konzultációs fóruma (vkf) a jövő évi minimálbér- és garantált bérminimum-emeléssel kapcsolatos egyeztetéseket - jelentette a Magyar Idők.

A munkaadók szerint indokolatlan a minimálbér újabb jelentős emelése. Ugyanakkor végső soron attól teszik függővé javaslataikat, hogy a szociális hozzájárulási adó a tervezett jövő július helyet már januárban csökkenthetne-e.

Mind a munkaadók, mind a munkavállalók tárgyalnának a cafeteria jövőre tervezett változtatásának eltörléséről. Az érdekképviseletek szeretnék megtartani a lakhatási és utazási kedvezményeket, valamint az öngondoskodást segítő lehetőségeket. A szakszervezetek célja elsősorban az, hogy ne érje nettó jövedelemcsökkenés a dolgozókat.

A fotó forrása: Földi D. Attila/Napi

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.10.08 15:46

Ez a cikk nem krix eltartott Nemzeti Here kommentelőtársunknak szól, mert ő nem bérből és fizetésből él.
Nem munkából, az büdös neki. Csak a fikázásból, herézésből lézeng, mert eltartja a sok dolgos munkáskéz.
A Nemzeti Herénknek minden kommentjét ezzel kellene zárnia:
Köszönöm kedves kommentelőtársaim, kedves honfitársaim, hogy mai is dolgoztok rám, és nem döglök éhen, miattatok. Ha ti nem tartanátok el, önerőből képtelen lennék eltartani magam. Köszönöm, hogy eltartotok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2018.10.08 15:18

"Ugyanakkor végső soron attól teszik függővé javaslataikat, hogy a szociális hozzájárulási adó a tervezett jövő július helyet már januárban csökkenthetne-e."
-----------------------
A multik éves bevétele vastagon nőtt, olvashatjuk, hallhatjuk a hírekben.
Az állam milliárdokkal támogatja őket, vagyis az állam fizeti a melósokat.
Erre még van pofájuk a szochóval előállni.
Egy 120-150 milliárd éves bevételű multi 2-3 milliárdot költ a fizetésekre, és 3-6 milliárd körül kap támogatást.
Miről alkudozik?
Szerintem arról kellene alkudni, hogy kevesebb állami támogatás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html