Cafeteria 2019 - edukálni kell a munkavállalókat

Ha megkérdezzük a dolgozókat, hogy mennyire fontos a nyugdíj- vagy egészséggondoskodás, akkor azt látjuk, hogy ezt mindenki fontosnak tartja. Ám ha eléjük kerül egy 300 ezres cafeteriakeret, akkor azt fogják választani, amit egyből el lehet költeni – mondta Fata László, a Cafeteria Trend Kft. ügyvezető igazgatója, juttatási szakértő a Napi.hu Magyar Öngondoskodás 2019 konferenciáján.
Dzindzisz Sztefan, 2019. április 11. csütörtök, 12:19
Fotó: Napi.hu / Horváth Balázs

A munkáltatók mégis adnak gondoskodó célú juttatásokat, még úgy is, hogy az elmúlt években igen jelentősen nőtt az adóteher. Ez a 2011-es 19,04 százalékról 2019-re 51,63 százalékra emelkedett. Mindez azt is jelenti, hogy mára az önkéntes nyugdíjpénztári befizetés szinte jövedelemként adózik.

Önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulást cafeteriában is adhatja a munkaadó, ám ilyen hosszú időre a dolgozók ritkán gondolkodnak előre, ezért van olyan cég is, amely mindenkinek befizeti az ilyen hozzájárulást. Van olyan eset, hogy direkt olyan munkatársakat keresnek, akiknek ez számít - tette hozzá Fata László.

A munkáltatóknak 2013-ban 50 százaléka ajánlotta fel a dolgozóinak a nyugdíjpénztári hozzájárulást, ami 2016-ban volt a csúcson 76 százalékkal, ám ez 2019-ben 43 százalékra esett vissza. "Ebből is látszik, hogy a munkáltatók késve reagálnak: 2016-ban volt csak a megugrás, miközben az igény már korábban meglett volna. Mivel hosszú távú dolgokról van szó, ezért nem lehet egyik napról a másikra bevezetni, a munkavégzőket is meg kellett győzni ennek hasznosságáról" - mondta Fata László.

Az idei adatokkal kapcsolatban elhangzott, hogy immár 53 százalék egyáltalán nem ad ilyen juttatást, ez tavaly még csak 28 százalék volt. Ugyancsak nagyot esett azok száma, akik lehetőséget adnak a nyugdíjpénztári támogatásra. Azoknál nem változott egyedül komolyan az arány, akik kötelezően adják ezt a juttatást - ez egyébként munkavállalói igény is, hiszen aki elkezdett nyugdíjcélú megtakarítást, az sokkal nehezebben mond le róla, mintha soha nem foglalkozott volna vele.

Éppen ezrét a munkáltatói edukációnak nagyon nagy szerepe van annak, hogy mit választ a dolgozó - emelte ki Fata László, aki szerint éppen ezért fel kell készíteni a munkavállalókat arra, hogy felelősségteljes döntést tudjanak hozni.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2019.04.12 10:57

Nem értem, hogy a sajtóban miért mindig olyanok nyilatkoznak, akiknek halvány fingjuk sincs az adott témáról.
""akkor azt fogják választani, amit egyből el lehet költeni ? mondta Fata László, a Cafeteria Trend Kft. ügyvezető igazgatója"
A dolgozó a legtöbb helyen nem választhat!
Sok munkahelyen az a valóság, hogy a cég egyik adminja megállapodik egy bankkal és annak a kártyáját lehet választani. Ez a magyar választási lehetőség.
Minden dolgozó tele van haszontalan, elavult kártyával, mert annyira nem választhat.
Idei példa:
Hiába van ótépés szépkártyád, de az egyik cég csak MKB-s kártyára utal, tehát aki ott akar dolgozni, az vagy megint mehet a bankhoz és kérhet egy újabb kártyát, vagy lemondja a havi 10 000 forintot.
Ez a valóság, nem az amit el akarnak hitetni velünk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

dunakavics, 2019.04.12 09:33

Ez valami vicc? A kormány szétadóztatja az összes cafeteriaelemet a szép kártáyán kívül, így nyilván a többség azt választja. Erre az a válasz, hogy a munkaadó a hibás, a munkavállaló meg hülye és edukálni kell?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html