Cafeteria és forintgyengülés - így látja a helyzetet Varga Mihály

A ma elfogadott 2019-es költségvetés középpontjában Magyarország biztonságának megőrzése, a gazdasági növekedés fenntartása, a családok támogatása és a teljes foglalkoztatás elérése áll - mondta Varga Mihály.pénzügyminiszter a zárószavazás után.
Domokos László, 2018. július 20. péntek, 19:50
Fotó: AFP

A kormányzat jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel, 1,8 százalékos GDP-arányos hiánnyal és 2,7 százalékos inflációval számol az államadósság további mérséklése mellett.

A magyar gazdaság kilátásai jók, a növekedés alapjai stabilak, de vannak válságra utaló jelek, ezért a tartalékok összegét a másfélszeresére, együttesen 360 milliárd forintra emelték.

A büdzsé megteremti a kormánytisztviselői és köztisztviselői bérrendezés lehetőségét is, ennek módjáról és mértékéről ősszel dönt a kormány - sorolta a pénzügyér az MTI beszámolója szerint.

Kérdésre válaszolva Varga Mihály megerősítette: a kormánynak nincs árfolyamcélja. A forint árfolyamának alakulása semleges a költségvetés folyamataira, ezért a forint utóbbi időben tapaszalt árfolyammozgása miatt nem kellett hozzányúlni a jövő évi büdzséhez.

Egy másik kérdésre a miniszter elmondta: a cafeteriában történt változtatások az egyszerűsítést célozzák, több munkaadói szervezet is jelezte, hogy az eddigi rendszer túl bonyolult volt.

Képünk forrása: AFP photo/Dieter NAGL

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2018.07.20 20:42

Nagyon köszönjük a sok sz&rházinak hogy elvettek tőlünk hav x ezer forintot. Tuti hogy nem fogmn ebben a fertő országban elkölteni a szép kártyás összeget, vagy ha netán igen, nagyon megnézem, hogy hol. Valami szemét tetű fideszes érdekeltségebe eső szállodába biztos hogy nem megyek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html