Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az utóbbi öt évben majdnem megduplázódva 45 milliárd forintra nőtt az optikai eszközöket gyártó cégek árbevétele - idézi a Világgazdaság a Nemzeti Cégtár adatait. A hazai magánoptikák számát a Magyar Látszerész Szövetség 800-900-ra becsüli, a üzletek száma öt-hat éve gyakorlatilag stagnál.

A magyar piac vezető szereplője a Grand Vision Hungary Kft., a negyven országban jelen lévő Grand Vision-csoport magyarországi leányvállalata. A legnagyobb magyar kézben lévő optikai hálózat a 40 egységből álló Optic World, amely egy testvérpár tulajdonában van. A vállalkozás nagykereskedést is üzemeltet, saját szemüvegkeret-gyártását Ázsiába és Olaszországba helyezte.

Magyarországon csekély rétegnek támogatja a társadalombiztosító a szemüveglencséjét, ezért Szabadi Zsolt, a Magyar Látszerész Szövetség elnöke indokoltnak tartaná a szemüveg-vásárlás cafeteriatámogatását. A munkavállalóknak súlyos anyagi megterhelés egy szemüveg megvásárlása.

A legolcsóbb és legegyszerűbb egyfókuszú szemüveglencse kerettel együtt 40-60 ezer forintba kerül, egy progresszív lencse ára a több százezer forintot is eléri. A piacon tapasztalható szinte állandó 30-60 százalékos kedvezmények általában csak szűk termékkörre vonatkoznak, és behívó jellegűek.

A fotó forrása: Földi D. Attila/Napi