Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Egymás után tiltakoznak a munkavállalói érdekképviseletek az ellen, hogy a cafeteria szűkítéséről szóló törvényjavaslatot változatlan formában fogadhatja el a parlament. Ezzel a dolgozók fizetésének csökkentéséről szavaznak a honatyák - idézte a Népszava Kordás Lászlót, a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) elnökét, aki szerint a változások közel kétmillió embert érintenek.

A szervezet nyílt levélben szólítja meg a pénteki végszavazás előtt a döntéshozókat, hogy "ne vegyenek részt a nettó jövedelmek csökkentésében". A szakszervezeti vezető is bejelentette, hogy kikérik majd a szavazási jegyzőkönyvet, így, ha februárban azt látják a dolgozók, hogy elvonták az iskolakezdési támogatást, az albérleti hozzájárulást, akkor tudják, hogy kik azok a képviselők, akik "ezt megszavazták, és elvették tőlük".

Kordás László elmondása szerint az érdekegyeztető tanácsban azt javasolták, hogy a kormány három ponton változtasson álláspontján: maradjon meg az önkéntes nyugdíj- és egészségpénztári munkáltatói befizetések kedvezménye, a határon belüli mobilitást segítő kedvezmény, valamint a diákhitel és az iskolakezdési támogatás kedvezménye.

A fotó forrása: Földi D. Attila/Napi