Cafeteria-változások: bővülhet a Szép-kártya

A szakszervezeti szövetségek egyetértenek azzal, hogy észszerűsíteni kell a cafeteria-elemeket, a munkáért bér járjon, de a racionalizálás során a nettó tartalmak ne csökkenjenek - mondta Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetsége elnöke szombaton az M1-en.
Dzindzisz Sztefan, 2018. június 30. szombat, 09:44
Fotó: Napi.hu

A cafeteria társadalmilag fontos célokat is támogat, ezért a munkavállalói oldal egység álláspont alapján a következő tárgyaláson javasolja egyes elemek megtartását.

A közös álláspont alapján szeretnék megtartani még a családtámogatási rendszert, a lakhatási és a munkaerő-piaci elemeket, valamint a hosszú távú öngondoskodást jelentő pénztári befizetéseket - tette hozzá az érdekvédő.

Szerinte a Széchenyi pihenő (Szép) kártya jelenlegi három eleme mellé egy negyediket is be lehetne vezetni az iskolakezdés támogatására. (Cafeteria 2019: tiltakozik az Audi munkavállalói képviselete.)

Palkovics Imre szerint az étkezési jegyeknél sok visszaélés volt, nem minden esetben élelmiszerre, hanem egyéb élvezeti cikkre fordították ezt a lehetőséget, a növekvő bérekkel ki lehet váltani az étkezési jegyek funkcióját, de szeretnék, hogy ezen a területen se érje nettó veszteség a munkavállalókat.

HOZZÁSZÓLÁSOK