Cafeteria: most kérje, érdemes!

Bár vannak, akik még a nyári szabadságukat töltik, sok szülő elgondolkozik azon, ha ha ismét dolgozni kezd, milyen arányban áll majd egymással a megszerzett jövedelem és a gyermek nappali elhelyezésének költsége. Az adószakértő az InfoRádióban elmondta, van olyan munkáltatói juttatás, ami segíthet.
Domokos László, 2017. július 27. csütörtök, 19:10
Fotó: Stocksnap

A bölcsődei szolgáltatások adómentes támogatása már évek óta szerepel a személyijövedelemadó-törvényben - mondta Cseri Zoltán, a WTS Klient adómenedzsere. Idén január 1-jétől a törvény kibővítette az adómentesen nyújtható szolgáltatások körét: már az óvodai szolgáltatások, illetve ellátás díját is adómentesen nyújthatja a munkáltató.

Ezek a támogatási formák az állami és a vállalkozások által fenntartott bölcsődék és óvodák esetében is igénybe vehetőek.

A jogszabály szerint adómentesen támogatható a bölcsődei és óvodai szolgáltatás és ellátás, ami azt jelenti a felvigyázásra és az étkezésre is igénybe vehető ez a támogatás, amelynek limitje sincs - magyarázta Cseri Zoltán.

Ha a munkáltató úgy dönt, szeretné ilyen módon támogatni a munkavállalóit, azt is eldöntheti, hogy a bölcsődei, óvodai szolgáltatásoknak és ellátásoknak teljes összegét vagy csak egy részét finanszírozza.

A munkavállalóknak ez egyértelműen nagy segítség, a munkáltatóknak pedig kiadás, de olyan, amit a vállalkozás érdekében felmerülő költségként el lehet számolni és további adó- és járulékvonzata nincs - mondta a WTS Klient adómenedzsere az InfoRádióban.

HOZZÁSZÓLÁSOK