Szemben az FN.hu oldalán ma megjelent cikk állításával, 2011-ben összességében emelkedtek a közszféra bérei: a bruttó 293 ezer forint feletti keresettel rendelkezők esetében az arányos egykulcsos személyi jövedelemadó rendszer bevezetése, a bruttó 293 ezer forint alatti keresetűeknél pedig a bérkompenzáció miatt - áll a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közleményében. A lap szerint a konvergenciaprogramban az szerepel, hogy nem emelkednek jövőre a bérek, miközben Matolcsy György miniszter arról beszél, hogy a dokumentumban tanúsága szerint igenis nőnek a bérek.

A KSH által megjelentetett a bérekre és a foglalkoztatottságra vonatkozó legfrissebb adatok szerint 2011 februárjában nemzetgazdasági szinten a bruttó keresetek jelentősen, 4,8 százalékkal emelkedtek, amelyre 2010 éve eleje óta nem volt példa. A közszféra bruttó bérei éves alapon 4,6 százalékkal nőttek februárban.

A Széll Kálmán Terv Konvergencia Programjában a bérekről szóló kitétel a bruttó keresetekre vonatkozóan fogalmaz meg célkitűzéseket, a dokumentumban pedig az olvasható: "A szuperbruttósítás fokozatos kivezetése a nettó kereseteket növeli" - írja az NGM.