Cáfol a minisztérium: ők megtették a szükséges lépéseket

Az Állami Számvevőszék jelentésére reagálva a Vidékfejlesztési Minisztérium azt közölte, hogy már megtette a szükséges lépéseket a vidékfejlesztési források jobb felhasználása érdekében.
MTI, 2012. augusztus 10. péntek, 15:19
Fotó: Napi.hu

A minisztérium ezt azzal összefüggésben tudatta, hogy az Állami Számvevőszék csütörtökön sajtótájékoztatón ismertette: vizsgálata szerint az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programban (ÚMVP) 2007-2011. között rendelkezésre álló 270,2 milliárd forintos forrást nem használták fel az elvárható hatékonysággal a vidéki életminőség javítására, a vidéki gazdaság diverzifikálására, valamint a helyi közösségek megerősítésére.

A VM tájékoztatásában aláhúzza: a vidékfejlesztési források jobb felhasználása érdekében a támogatásokkal elsősorban a gazdaságfejlesztést kívánja ösztönözni. Ezért egyebek mellett a pályázatok elbírálási idejét megfelezte, a kifizetéseket felgyorsította, így a programozási időszak - azaz 2013 - végére nem marad lekötetlen forrás.
A szaktárca megjegyzi: a VM egyetért az ÁSZ kritikáinak jelentős részével - például a támogatások alacsony kifizetési arányával, illetve a kifizetések hosszú határidejével -, amelyek a vidékfejlesztési források 2007-2011 közötti felhasználását kifogásolták. Emlékeztet ugyanakkor arra, hogy a vizsgált időszak túlnyomórészt az előző kormány idejére esett.

A VM eddigi és folyamatban lévő intézkedései biztosítják, hogy a programozási időszak végére ne maradjon lekötetlen forrás, a rendelkezésre álló támogatásokat a lehető legteljesebb mértékben felhasználhassák a gazdálkodók - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Zodiakus, 2012.08.11 07:54

Ha valakit bírál az Állami Számvevőszék,az a mostani divat alapján visszatámad,beszól.Pedig ezen bírálatok alapján kéne a kormányt átalakítania a mindenkori miniszterelnöknek.
Új rendszer,új kormány,bivalyerős állami felügyelet kell.De tisztességes emberekkel!Ez az első lépés a kilábalás útján.Ha ezt nem csináljuk,akkor csak körbe-körbe járunk a gödörbe.Persze erre azt fogják mondani derék politikusaink hogy elkezdtük a felkapaszkodást.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

VoIe, 2012.08.10 23:23

@RealMan: "Kialakult egy a Fideszhez vagy az MSZP-hez kötődő maffia szervezet, lásd az EU-s pénzek kapcsán és gyakorlatilag az egész országot egy maffia hálózatba fogták."

Ezt annyiban modositanam, hogy: "Fideszhez ES az MSZP-hez kötődő maffia"

Reg osszefonodott ez a ket tolvaj banda, csak a felszinen csataroznak, hogy meglegyen a szinjatek amit elvezhet a kozonseg ( nep ). Mindegyik benne volt a simliben vegig, akar kormanyon akar ellenzekben voltak, nem veletlen hogy nincs tenyleges elszamoltatas. Volt egy-ket szerencsetlen felaldozhato kishal, akiket bekuldtek a bortonbe ( vagy haziorizetbe ), de a nagy halak megallas nelkul lopjak a nemzeti vagyont. Ha epp nem privatizalassal, akkor palyazatok es allami megbizasok utjan.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2012.08.10 22:14

Eladtak mindent amiből haszna lehet az országnak. Aztán a hazai vállalkozók hátrányára és ellene, beengedtek rengeteg idegent és még pénzt is adtak nekik, ellenben a hazai vállalkozóknak semmit.

Kialakult egy a Fideszhez vagy az MSZP-hez kötődő maffia szervezet, lásd az EU-s pénzek kapcsán és gyakorlatilag az egész országot egy maffia hálózatba fogták. Most, amikor szoros gyűrű fonódik Európa köré, amikor nincs már hitel ( lásd az 1929-33-as válságot, aminek háború lett a vége, na meg ennek is az lesz )amikor már azért, hogy pénzt szerezzenek ezek a maffia hálózatok, elveszik a néptől is mindenét, embereket döntenek nyomorba.

Ennek nyilvánvalóan nem lesz jó vége, azt is el tudom képzelni, hogy először "kerítésen belül lesz baj", aztán azon kívül, mondjuk Iránban, Libanonban vagy éppen a Közel-Keleten, az arabokat megfingatják, mondjuk a kínaiak, hiszen kis létszámú seregük van, de nagyon nagy ásványolaj bázissal rendelkeznek, meg földgázzal.

Meddig tart lerohanni őket?..semeddig.

A magyar minisztériumok farkatlan bikák, semmilyen erejük nincs, egy nullák..mint a magyar korrupt kormány..

Úgy gondolom, hogy azt a temérdek pénzt, amit szerintem a kunpofájú segítségével eltüntettek az országból ( pénzmosás )igyekeznek tisztára mosni, ezért bukkannak fel újabb és újabb "projektek", amik valójában csak fedő dolgok, legyen mügéjük bebújni valója a piszkos pénznek...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kozmix, 2012.08.10 20:24

Vagyis közérthető nyelvre lefordítva ez azt jelenti, hogy: Ők a maguk részükről már mindent megtettek törvényileg, és rendeletilg is, hogy az EU-s források nagyrésze az oligarcháknál (gazdálkodók???) kössön ki!!! Na meg az ,,emútnyócév", aztán a pénz nagyrésze, mégis még mindíg a kasszában van, még ,,emútkétév" után is!!! A másik, hogy nemcsak a gazdákról szól az UMVP célkitüzése, hanem arról is hogy a vidéki emberek a helyi új vállakozásokon keresztül munkához jussanak minél többen!!! Akkor most hogy is van ez???
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html