Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A bejelentés szerint állítólag a magyar Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet a III. fázisú vizsgálat időközi eredményei alapján engedélyt adott a CanSino oltás, a Convidecia márkanévvel illetett készítmény felhasználására - áll a társaság közleményében a hírügynökség szerint.

Magyarország volt az első olyan EU-ország, amely kínai vagy orosz vakcinákat vásárolt és használt, és különálló jóváhagyási gyakorlata és az oltásokkal kapcsolatos tárgyalások kritikákat is kapott Brüsszelből.

Újabban több európai ország is kifejezte érdeklődését az orosz és kínai oltások megvásárlása iránt, mivel a nyugati szállítóktól érkező szállítmányok késnek vagy lassúak.

Magyarország jóváhagyta a China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) által kifejlesztett Covid-19-vakcináját már februárban.

A CanSinoBIO oltása egyadagos vakcina, amelyet jelenleg Kínában, Pakisztánban és Mexikóban is engedélyeztek.

Telex információi szerint a CanSino vakcináját már korábban, még a Sinopharm-vakcina és a Szputnyik V engedélyezése előtt vizsgálta a gyógyszerhatóság, de akkor a szakértők szerint még nem volt elérhető elegendő információ róla. A portál úgy tudja, hogy oltóanyaga vírusvektor-alapú, azaz magát a koronavírust vagy a darabjait nem tartalmazza, csak a tüskefehérjéje előállításához szükséges genetikai információt. Ez 65 százalékos védettséget ad, továbbá 65 év felettiek is megkaphatják.

Az OGYÉI honlapján egyelőre nem jelent meg erre vonatkozó tájékoztatás. Az ügyben megkerestük a hatóságot, válaszukkal frissítjük a cikket.