Célkeresztben a nők és a nyugdíjasok

A nők és a nyugdíjasok munkába állása töltheti fel Magyarországon a betöltetlen álláshelyeket, ám ehhez új foglalkoztatási formák szükségesek.
Komócsin Sándor, 2018. augusztus 17. péntek, 08:38
Fotó: Pixabay

A foglalkoztatás markáns bővülése egyrészt a gazdaság erősödésének, másrészt a munkaerőhiánynak a következménye, valamint több olyan intézkedésnek (EKÁER vagy az online pénztárgép bevezetése), amely kifehéríti a feketemunkát - idézi a Világgazdaság Horváth Andrást, a Takarékbank elemzőjét.

Szerinte mintegy 300 ezer új munkahely jöhet létre a következő években. A munkaerő potenciális bázisai a nők és a nyugdíjasok. A cégeknek el kellene terjeszteniük az atipikus foglalkoztatási formákat, az otthoni munkavégzést vagy a részmunkaidőt. Hollandiában a nők többsége például részmunkaidőben dolgozik.

A nyugdíjasoknak kedvező lehetőséget teremtenek a közérdekű szövetkezetek, és jövő januártól az öregségi nyugdíj mellett dolgozók jövedelme után csak a 15 százalék személyi jövedelemadót kell fizetni.

A fotó forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csakazigazat, 2018.08.21 11:46

A Lónak a fütyijét fogják megoldani a munkahelyzetet a nyugdíjasok ! A nyugdíjas az nyugdíjas ! A nők meg már nem nagyon kíváncsiak a nagy fizikai munkával járó állásokra, de nem is nekik valók ! Főleg a mai csajok, nem fognak elmenni xar helyekre !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html