Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatalhoz (OTH) az elmúlt évben több olyan lakossági panasz is érkezett, melyekben egyes étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos problémákat jeleztek a vásárlók. Az egészségügyi hatóság már tavaly is kiemelt figyelemmel kísérte a területet és az idén is országos ellenőrzést indít. Vizsgálják az étrend-kiegészítő készítmények jelölését, egyes - szúrópróbaszerűen kiválasztott - potencia fokozókat pedig laboratóriumi vizsgálatnak is alávetnek. Ennek során többek között azt nézik meg, hogy tartalmaznak-e tiltott összetevőt - derül ki a szervezet közleményéből.

A kormányhivatalok népegészségügyi intézeteinek munkatársai ez év március 1. és november 30. között összesen 700 bölcsődét keresnek fel. Országosan egységes szempontrendszer alapján vizsgálják majd az intézményekben a közegészségügyi körülményeket.

Előtérben a nemdohányzók védelméről szól törvény betartása.....

Folytatódik a nemdohányzók védelméről szóló törvény előírásainak vizsgálata. A tisztiorvosok, közegészségügyi felügyelők külön figyelnek azokra a helyekre, amelyekkel kapcsolatban a legtöbb hiányosságot tapasztalták, illetve amelyekre több panaszbejelentés érkezett. Ennek megfelelően a vasútállomások, pályaudvarok, megállóhelyek, továbbá az aluljárók, valamint a szórakoztató és vendéglátó-ipari egységek vizsgálata is szerepel az országos ellenőrzési tervben.

Az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan a természetes fürdőhelyek, fürdővizek vizsgálatára is sor kerül. Az üzemeltetni kívánt fürdőhelyeken helyszíni ellenőrzéseket tartanak és az ütemezett laboratóriumi vízminőségi vizsgálatok elvégzését, a jelentési kötelezettség teljesítését is figyelemmel kísérik.

.... és a magán nőgyógyászok ellenőrzése

A fekvő- és járóbeteg ellátók közül - több más terület mellett - kiemelt figyelmet kapnak a magán nőgyógyászatok. Ennek során különösen a tevékenységhez kapcsolódó szakdolgozói feladatok ellátását, valamint a szűrővizsgálatok során levett vizsgálati anyagok továbbításával összefüggő egyes részterületeket tekintik át.