BUX
40263

Cementcsomagolók lennének az Ócsára telepített devizahitelesek?

Felmerült a lehetősége annak, hogy egy a környékre települő cementcsomagoló üzem munkaerejét adnák az Ócsára telepítendő devizahitel-adósok.

NAPI, 2011. augusztus 17. szerda, 09:22

Forr a levegő az Ócsa környéki településeken - derül ki a Népszava összeállításából. Tegnap Dabason tüntetés volt a Holcim cementcsomagoló üzemének építése ellen, és a felvonuló civil szervezetek választ akarnak arra a kérdésükre is, mit fed a Dabas és Ócsa közé tervezett csomópont Pest megye rendezési tervében. Eszerint a meglévő vasútvonal mellé egy újabb sínpárt és egy főútvonalat akarnak építeni, és a kialakuló közlekedési csomópont mellett cementelosztó és logisztikai központ épülne. Újhartyánon, Inárcson és Kakucson aláírásokat gyűjtöttek a beruházás ellen, mert környezetszennyezőnek tartják, a térség fideszes polgármesterei azonban támogatják a fejlesztéseket.

Felmerült az a lehetőség is, hogy a cementüzem a tervezett ócsai hitelkárosult-telep munkaerejére épülne. A beruházó jelenleg 25-30 munkahelyet ígér a környékbelieknek. Eközben lemondásra szólította fel Felsőpakony független polgármesterét a Fidesz helyi szervezete, mivel ellenzi az ócsai telep építését. Sztancs János érvei szerint a kijelölt terület messze van a lakott településektől, nincs kiépített infrastruktúrája, megoldatlan a beköltözők munkához jutása és kérdés, hova mennek az ott lakó munkanélküliek segélyért. Ellenfelei szerint azonban az építkezés jelentős állami forrásokat hoz a településre.