Ezt mondta ma Tarlós István

A sok fővárosi építkezésnél kapcsolatban a főváros nincs könnyű helyzetben az engedélyeztetésnél, mert építési engedélyek kiadása nem tartozik a hatáskörébe - mondta Tarlós István főpolgármester a Kossuth Rádióban.
Domokos László, 2018. december 16. vasárnap, 08:08
Fotó: Napi.hu

Az elsőfokú építési hatóság a kerület, a másodfokú pedig a kormányhivatal. Ezért gyakorlatilag nem tudnak megakadályozni olyan építményeket, mint amilyen a Clark Ádám téren felépült legutóbb, amelyről úgy fogalmazott: "rettenetesen nem tetszik" neki. Sokszor egy épület nem önmagában csúnya, csak nem illik a környezetébe - fogalmazott a kormánypárti politikus az MTI beszámolója szerint.

A közlekedési beruházásokról, felújításokról pedig azt mondta sommásan: Budapest azért érzékelt ezekből kevesebbet korábban, mert 2010 előtt "nagyon szerény számban" voltak ilyenek.

A Fidesz-KDNP régi-új főpolgármesterje szerint ha az ellenzéknek valóban kétharmada lenne Budapesten - ahogy az országgyűlési választás óta hallani lehet -, mindegy lenne, kit indítanak főpolgármester-jelöltként a jövő évi önkormányzati választásokon.

A Közép-európai Egyetem (CEU) Bécsbe költözéséről Tarlós újra elmondta: ezt az intézményt nem tudja minősíteni, mert túl keveset tud róla. Szavai szerint "nem tudom, mitől a világ egyik legjobb egyeteme ez", de az egyetemi rangsorok egyébként sem adnak feltétlenül pontos képet az oktatás színvonaláról, mert nagyon sok függ attól, hogy milyen gazdag egy intézmény - fogalmazott kétértelműen a politikus.

HOZZÁSZÓLÁSOK