Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Még a héten, de a legkésőbb jövő hét közepén nagyon pozitív bejelentésre számít a Közép-európai Egyetem (CEU) jövőjét illetően. Több résztvevő szerint is ezt mondta egy nem nyilvános rendezvényen David. B. Cornstein, az USA Budapesti nagykövete - írja a Népszava.

A napilap információi szerint a héten egy befolyásos magyar kormánytag egy háttérbeszélgetésen a CEU jövőjét, illetve az amerikai nagykövet kijelentését firtató kérdésre csak elnevette magát és azt mondta: "Akkor reménykedjünk együtt".

Ha nem születik meg hamarosan az egyezmény, Cornstein is kínos helyzetbe kerülhet. Szeptember 11.-én ugyanis személyesen is tárgyalt az intézmény jövőjéről Orbán Viktorral, és utána azt mondta, biztos benne, hogy az egyetem tovább fog működni.

Fideszes politikusok a lap újságíróinak kérdéseire rendre csak annyit mondanak, fogalmuk sincs, mikor lehet megállapodás, de biztosak benne, hogy végül marad Budapesten az egyetem. Volt, aki azt mondta: "Mivel a Sargentini-jelentés hangsúlyos részét képezi a CEU ügye, a szavazás után Orbán Viktor egy jó darabig biztos nem köti meg az egyezményt, mert ezzel azt a látszatot keltené, hogy megijedt az eredménytől".

A fotó forrása: Szabó Zsuzsanna/Napi.hu