CEU-ügy: meghátrált a kormány

A CEU pont úgy reagált a kormányzati fenyegetésre, ahogy egyetemek szoktak: rendeztek egy akadémiai konferenciát az akadémiai szabadságról, mint globális fenyegetésről. A konferencia záróelőadója Mario Vargas Llosa, irodalom Nobel-díjas író lesz - írja a 24.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. június 22. csütörtök, 14:01
Fotó: Napi.hu

De Michael Ignatieff rektor elmondta, hogy pénteken kezdődnek a tárgyalások a magyar kormány és a New York Állam között a CEU-ról. Szurkol, hogy ezek sikeresek legyenek - idézi a lap.

A tárgyalások nem indultak könnyen, mert a magyar kormány ragaszkodott ahhoz, hogy az amerikai szövetségi kormányzattal szeretne tárgyalni a CEU ügyéről. Hiába tiltakozott a szövetségi kormányzat, hogy az oktatás az Egyesült Államokban tagállami hatáskör, a CEU ügye pedig New York államhoz tartozik. Végül a magyar kormány beleegyezett abba, hogy New York állam kormányzatával tárgyaljanak, hónapokkal a CEU-ügy indulása után.

Ignatieff utoljára akkor szólalt meg, amikor közölte, hogy a pletykákkal ellentétben nem mennek el Budapestről, és bíznak benne, hogy a tárgyalások megoldják a konfliktust.

Az amerikai oktatási minisztérium reakciójáról és Balog Zoltán leveléről itt olvashat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2017.06.22 18:02

@689088:
A Te hited és alternatív igazságod és a valóság között a távolság jelentős:
http://24.hu/kozelet/2017/05/24/ceu-ugy-new-york-allam-kormanyzoja-kesz-targyalni-a-kormannyal/
A CEU-t a magyar kormány külön kezelte, és erőltette a szövetségi kormányzatot. Most linkeljem a külügyminiszter úr májusi sajtótájékoztatóját? Hát nem jött be a buli, jön a visszavonulás...
A meghátrálás fordulat, bár szokásos újságírói eszköz része, mégis elfogadható. Sokkal közelebb áll az igazsághoz, mint a Te rögeszméd. Most jöttök majd ti trollok, akik megmagyarázzátok, hogy ez miért győzelem, vagy miért hazudnak akik nem akarják hinni nektek amit csak hinni lehet és nem tudni.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

689088, 2017.06.22 14:53

Szokás szerint hazudoznak zsidóék.....
Na.
Az amerikai egyetemek ügyében érintett három amerikai szövetségi állam közül kettő vezetésével már régóta tárgyal a magyar kormány, egyikkel már megegyezés előtt áll az ügy. New York állam eddig elzárkózott a magyar állammal való tárgyalások elől....EZ, most megváltozott.

Folyamatosan rongyolódik a pofátokról a bőr.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html