Olimpiapárti, de nem tartja reálisnak, hogy Magyarország súlyos veszteségek nélkül meg tudja rendezni az olimpiát - mondta Chikán Attila az Atv.hu-nak adott interjújában. Chikán, aki gazdasági miniszter volt az első Orbán-kormányban, azt állítja, hogy a PwC olimpiával kapcsolatos megvalósítási tanulmánya dícséretes, minden fontos kérdésre kiterjedő munka, ugyanakkor "szélsőségesen optimista". Szerinte ugyanis nem lehetséges, hogy Budapest 2024-ben gazdaságosan rendezzen olimpiát.

Az egykori gazdasági miniszter szerint a tanulmányban jelzett 1043 milliárd forint olimpiaspecifikus fejlesztésekre menne, nem az ország szerves fejlődését szolgálnák. Az olimpiát támogató politikusok azzal szoktak érvelni, hogy amiket az olimpiára felépítenek, azt utána később is használják. A probléma az, hogy ezek nem az ország tényleges szerves igényei szerint épülnek, hanem az olimpia igényei szerint. Vagyis, nem arra költjük a pénzt, amire szükség lenne, köztük a lehet, hogy untig, de nagyon indokoltan emlegetett oktatásra és az egészségügyre.

A magyarországi korrupcióval kapcsolatban már koránt sem volt ennyire finoman az exminiszter. Az utóbbi években a korrupció a rendszer működésének mindennapos része lett. A korábbi kormányok idején is erős volt a korrupció, de rejteni igyekeztek és szégyenkeztek miatta. Ma a hatalmon lévők nem szégyellik, nem titkolják, inkább megmagyarázzák, hogy miért szükséges, meg jó ez - mondta, majd kérdésre válaszolva némileg megvédte Orbánt, aki szerinte nem áll ott minden nagy projekt, beruházás mögött.