Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója a történtek részleteit ismertetve az MTI-nek elmondta: a füstöt az okozta, hogy izzani kezdett a külső részen lévő, kijelölt dohányzóhelynél lévő falburkolat szigetelése, ez azonban csak akkor derült ki, amikor megbontották azt.

A problémát vélhetően egy eldobott cigaretta okozta, a pontos részletekre azonban csak a katasztrófavédelem szakhatósági vizsgálata adhat választ - tette hozzá.

Az igazgató tájékoztatása szerint a füstöt nem sokkal délelőtt fél tíz előtt észlelték a SkyCourt csomagosztályozójában, negyed tizenegykor azonban már vissza is vonták a riasztást, a problémát ugyanis megszüntették. A két időpont között a terminálokban lévőket a reptéren kívülre terelték, összesen tizenöt járat mintegy ezerötszáz utasát.

Az utasok visszalépésekor az átvizsgálásuk mintegy negyven percet vett igénybe - közölte Hardy Mihály, hozzátéve, a menetrend nagyjából háromnegyed 12-re állt helyre. Hangsúlyozta: egyetlen utas sem maradt le gépről, az átszállókat vagy megvárták, vagy más járatokon biztosítottak számukra helyet.

A kijelölt dohányzóhelyet a reptér véglegesen megszüntette.