Az OMSZ honlapja szerint vasárnap estig kezdetben erősen felhős vagy borult lesz az ég, és elsősorban a keleti megyékben kell többfelé esőre számítani.

Estétől északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, ekkor szórványosan alakulhatnak ki hózáporok. Éjszaka délnyugaton foltokban köd képződik.

Vasárnap általában gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő lesz, de délnyugaton tartósan megmaradhat a köd. Késő délutántól nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, ami este a Dunántúlon meg is vastagszik. Veszélyes időjárási jelenség azonban nem várható.

A nyugati, északnyugati szelet napközben többfelé erős, olykor viharos lökések kísérik, majd mérséklődik a légmozgás. Szombaton éjszaka és vasárnap az ország északkeleti harmadában még lehetnek néhol erős széllökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 4, 7 fok között, a tartósan ködös területeken 0 fok körül alakul.

A vasárnaptól szerdáig tartó időszakban eleinte többnyire gyengén felhős, napos idő lesz, majd délnyugat felől beborul az ég, délen és keleten, több helyen várható havazás, hószállingózás. Az időszak második felében a változó felhőzet mellett nyugaton több, keleten kevesebb napsütés valószínű, elszórtan fordul elő hózápor, zápor.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább 5 mm) kezdetben az ország területének 5 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kezdetben 0, -5, később -2, -7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 5 fok körül, majd általában 0, +4 fok között várható.