Civil főpolgármester-jelöltet keres a balodal

Horváth Csaba belátta, hogy belőle nem lesz közös főpolgármester-jelölt, ahogy a baloldali pártok is tudják: saját politikusuk mögé más nem fog beállni - írja a Népszabadság. Civil jelöltet keresnek.
Napi.hu, 2014. június 17. kedd, 10:06
Fotó: Napi.hu

Ha lesz közös főpolgármester-jelöltje a baloldali ellenzéknek, nem pártpolitikus, hanem civil jelölt lehet. A budapesti európai parlamenti választás eredményeiből aligha következhet más megoldás, és az elmúlt két nap már a pártok is nyíltan ezt pedzegették - írja a Népszabadság.

Vasárnap Karácsony Gergely, az Együtt-PM lehetséges jelöltje közölte, elképzelhető, hogy Tarlós Istvánnak a baloldali pártok által közösen támogatott független kihívója legyen, az viszont nem, hogy ők egy másik párt aspiránsa mögé álljanak be.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakcióvezetője az ATV-ben azt mondta, nem ragaszkodik a jelöltséghez (miután az Együtt-PM és a DK is világossá tette, hogy nem tartja alkalmasnak), és olyan indulót keres, aki a pártpolitikán kívülről érkezik, így szélesebb támogatást szerezhet meg, mint ő vagy bármely más pártpolitikus. Azt mondta, több ötlete van, köztük olyan, aki a PM és az LMP számára is vonzó lehet, meg tudja szólítani a civileket és a zöldeket. Neveket nem említett.

HOZZÁSZÓLÁSOK