Colleen Bell cáfolja, hogy távozna posztjáról

Nem megyek sehova belátható időn belül - mondta Colleen Bell budapesti amerikai nagykövet a távozásáról szóló hírekre reagálva.
MTI, 2016. szeptember 20. kedd, 12:53
Fotó: Napi.hu

A Magyar Nemzet keddi számában azt írta: mindenképpen távozik a novemberi amerikai elnökválasztás után Budapestről Colleen Bell, és úgy tudják, a Barack Obama elnök által magyarországi misszióra 2014-ben kijelölt diplomata már néhány hete meghozta döntését, amelyet nem fog befolyásolni az sem, hogy ki lesz az Egyesült Államok új elnöke.

Colleen Bell mindezzel kapcsolatban kiemelte: a napilap nem kért reakciót a nagykövetségtől a cikkhez, máskülönben közölték volna, hogy "semmi sem állhat távolabb az igazságtól". November 8-án eldől, ki lesz az Egyesült Államok következő elnöke, akit januárban iktatnak be. Mint minden amerikai nagykövetet, őt is az elnök nevezte ki - mondta.

A diplomata hangsúlyozta: örömmel szolgálja hazáját budapesti amerikai nagykövetként, és addig tölti be a pozícióját, amíg csak lehetséges. "Még nem tudom, hol van a célvonal, de szándékomban áll átfutni rajta".

HOZZÁSZÓLÁSOK