Coop is beszállna a Match felvásárlásba

A Coop-csoportot is érdekli a Match-lánc felvásárlása. A CBA és a Coop már közös céget is alapított.
Hőnyi Gyula, 2011. november 9. szerda, 06:40
Fotó: Napi.hu

A CBA Kereskedelmi Kft. a Magyar Nemzet hasábjain megerősítette, hogy vevő lenne a Delhaize-csoport magyarországi kereskedelmi hálózatára, a piaci pletyka szerint azonban nem egyedül ilyen erős a társaság. Több hónapja tudott − a kereskedelmi berkekben −, hogy a Match, a Profi és a Cora láncok eladóak. A parketten lábra kapott hírek szerint azonban a Coop-csoportot érdekli elsősorban az üzlet. Sőt, Coop-körökben már korábban azt rebesgették, hogy bevásárolnak a nemzetközi hálózatba.

A Magyarországon jelen levő nemzetközi láncokat is élénken érdekli a Delhaize magyar érdekeltsége, ugyanakkor nem az egész hálózat. Pont ezért kapott a napokban nagy nyilvánosságot a Match esetleges eladása, hiszen a sajtóban megjelenő hírek jelen esetben talán lefelé nyomják a lánc (információnk szerint 120-130 millió eurós) árát. A hírrel nyomás alá került az eladó, aki a hírek szerint egyben kívánja értékesíteni a csomagot. Miközben a szóba jöhető vevőknek darabonként talán értékesebb lenne. Kérdés persze az is, hogy egyben kinek van itthon ennyi pénze, illetve melyik bank hajlandó jelenleg hitelezni a kiskereskedelmi szektort.

A hírek egyben a két magyar vevő erejét is gyengíthetik, holott azt már "egyesítették" az október 10-én bejegyzett C és C Partner Vagyonkezelő Kft.-ben. A hárommilliós törzstőkéjű, egészen frissen alapított cég tulajdonosai a CBA Kereskedelmi Kft. és a Co-op Hungary Nagykereskedelmi és Szolgáltató Zrt. A két vezető tisztségviselő Gyelán Zsolt, a CBA alelnöke és Murányi László, a Co-op vezérigazgatója. Vagyis legfelső szinten képviseltetik magukat a magyar láncok a vegyesvállalatban. A cégnek egyetlen tevékenységi köre van: vagyonkezelés.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

aleva, 2011.11.09 07:53

@RealMan: Nekem már mondta egyszer valaki, hogy " és akkor .....felébredtél". Nos az élet azt igazolta, hogy az ő keze van a biliben. Úgyhogy a jó ötlet sose rossz.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2011.11.09 07:14

A gagyi élelmiszer nagyobb buli mint a drog. Nemhiába épülnek újabb és újabb diszkontok és megy a verseny kegyetlenül. Magyarország jó példája annak, hogyan válik egy virágzó mezőgazdasági ország a kalandor nemzetközi kereskedelmi majd annak magyar tükörképének áldozatává.

Megoldás? Van, csak az nem tetszene senkinek. Lezárni a határokat, kizavarni a külföldieket és újraépíteni a hazát magyarokkal, új törvényekkel, békében.

És akkor felébredtem és kezem a biliben lógott...:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html