Az új Közgáz is közhasznú intézmény lesz

A Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) most nagyjából 55 százalékos az állami ösztöndíjasok aránya, ha ekkora lesz az aránya az önköltséges hallgatóknak a jövőben, azt még nem nevezném drasztikus változásnak - mondta Pavlik Lívia, az intézmény kancellárja az InfoRádióban.
Domokos László, 2019. február 14. csütörtök, 13:05
Fotó: Napi.hu

Az egy oktatóra jutó hallgatói létszám nálunk most 24-25, ezt szeretnénk csökkenteni. És nemcsak több oktatóra van szükségünk, hanem az egyetem által nyújtott tudást meg is kell újítanunk. A jövőben több lesz az idegen nyelvi képzés a BCE-n.

A Budapesti Corvinus Egyetem (Közgáz) az alapítványi fenntartói rendszerben is közhasznú intézmény lesz - mondta Pavlik Lívia kancellár a rádióban. Magán - annyiban, hogy minden olyan egyetemre a nemzeti felsőoktatási törvény használja gyűjtőnévként, hogy magánegyetem, ami nem állami fenntartású. De a hangsúlyt én mindenképpen a közhasznúra tenném. A BCE fenntartójának, bár egy alapítvány, nagyon komoly sajátossága, hogy kizárólag az állam hozta létre, méghozzá egy új alapítványi forma keretében - ez a vagyonkezelő alapítvány.

Szavai szerint a Corvinus új működése egy nemzeti vállalkozás. A magyar állam Mol- és Richter-részvényeket tesz a vagyonkezelő alapítványba, tehát így családi vállalkozás is, ha Magyarországot egy nagy családnak tekintjük. Az egyik legjelentősebb hazai egyetem jut így olyan lehetőséghez, amivel mindenképpen felelősség úgy élni, hogy ennek az eredményei visszaköszönjenek az oktatásban - fogalmazott Pavlik Lívia.

HOZZÁSZÓLÁSOK