Figyelem! Csalók akarják átverni a csődbe ment pénzügyi cég ügyfeleit

Hitelfelvevő ügyfelet keresett fel egy csaló, hogy pénzt szedjen ki belőle egy csődbe ment hitelezéssel foglalkozó cégnél, a Credit Service-nél fennálló tartozása rendezése végett. A felszámoló figyelmeztetést adott ki.
Herman Bernadett, 2019. január 10. csütörtök, 12:30
Fotó: Napi.hu

Az elmúlt napokban egy jogosulatlanul fellépő magánszemély kereste fel személyesen a Credit Servies egyik volt ügyfelét, akitől pénzt próbált kicsalni azzal az ürüggyel, hogy tartozását egyezség útján rendezheti - figyelmeztetett honlapján a pénzügyi vállalkozás felszámolását végző Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSFN). A felszámoló cég arra is felhívta a figyelmet, hogy a Credit Service nevében kizárólag hivatalos e-mail címről (info@psfn.hu), tértivevényes levél útján, vagy a honlapján keresztül értesíti az érintetteket, semmilyen esetben nem keresi fel személyesen az ügyfeleket egy általa megbízott személy útján.

A Credit Service fő tevékenysége az egyéb hitelnyújtás volt, 2014-re azonban a társaság csődbe ment, és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elrendelte a felszámolását. Az ügyfeleket az Énpénzem.hu cikke szerint a Skill Pénzügyi és Tanácsadó Zrt. vette át, ám 2016 végén ennek a cégnek is elindult a végelszámolása szintén a PSFN által. Az eredeti ügyfelek egyébként általában devizahitelt vettek fel a Credit Service-től, amelynek a felszámolása a PSFN közleményei szerint nem megy simán.

Egy hónappal ezelőtt tett közzé ugyanis a felszámoló egy felhívást, amelyben arra kérte a hitelezőket, hogy bármilyen hitelt érdemlő tudomásuk van az adós ingatlan- vagy más vagyonáról, vagy segítséget tudnak nyújtani az eljárás rendes szabályok szerinti lebonyolításához, azt jelezzék a felszámolóbiztosnak, Strasser Csaba Gábornak.

HOZZÁSZÓLÁSOK