Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap munkatársa a helyszínen járva kihalt tábort látott, ahol térdig ér a gaz, s a szomszédos nyaralótulajdonosok sem találkoztak tavaly óta diákcsoportokkal, sőt mozgást is keveset láttak az üdülőben.

Elhagyatott büfét, gyomos strandröplabdapályát, a folyóvízről és az áramról lekötött vízparti egészségügyi konténert találtak a helyszínen.

Ugyanakkor az üres üdülőt szögesdrótkerítéssel, kamerákkal védik, az őrzésről a Fidesz egyik kedvenc biztonsági cége, a Valton Sec Kft.gondoskodik.

A fonyódligeti tábor is a hátrányos helyzetű gyermekeket üdültető Erzsébet-alapítvány tulajdonában áll, ezt és a zánkai tábort is a kormány 2016 őszén adta oda az Erzsébet-alapítványnak ingyen. Az alapítvány több szálon kötődik a Fideszhez: az alapítói jogokat a Kiss-Rigó László püspök vezette Szeged-Csanádi Egyházmegye intézményfenntartója, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató gyakorolja.

Novák Katalin család és ifjúságügyi államtitkár 2017 őszén még arról beszélt, hogy a fonyódligeti Erzsébet-tábor teljesen megújul, új épületeket is húznak majd fel. A munkálatok elkezdését 2018 őszére tette, s azt mondta, azok majd úgy zajlanak, hogy zavartalanul táborozhassanak a gyermekek. Novák azt is kijelentette, hogy a tervek szerint 2019-től a hátrányos helyzetű régiókból érkezők utazási költségét állja majd a kormány.